Avokadonun olgunlaşması, doğal bir süreçtir ve meyvenin tüketilebilmesi için genellikle bir süre beklenmesi gerekir. Avokadonun olgunlaşması için izlenebilecek birkaç yöntem bulunmaktadır:
Avokadoyu Oda sıcaklığında kuru bir yerde tutarak olgunlaşmasını sağlayabilirsiniz. Bu süreç genellikle 2 ila 7 gün arasında sürer.
Avokadonun olgunlaşmasını hızlandırmak için, avokadoyu etilen gazı salan diğer meyvelerle, örneğin elma, limon veya muzla birlikte bir kağıt torbada ve beze sararak saklayabilirsiniz. Bu yöntemle avokado çeşidine ve hasat dönemine göre 2-3 gün içinde olgunlaşacaktır.
Avokadonun olgunlaşması, doğal bir süreçtir ve meyvenin tüketilebilmesi için genellikle bir süre beklenmesi gerekir. Avokadonun olgunlaşması için izlenebilecek birkaç yöntem bulunmaktadır:
Avokadoyu Oda sıcaklığında kuru bir yerde tutarak olgunlaşmasını sağlayabilirsiniz. Bu süreç genellikle 2 ila 7 gün arasında sürer.
- Avokadonun olgunlaşmasını hızlandırmak için, avokadoyu etilen gazı salan diğer meyvelerle, örneğin elma, limon veya muzla birlikte bir kağıt torbada ve beze sararak saklayabilirsiniz. Bu yöntemle avokado çeşidine ve hasat dönemine göre 2-3 gün içinde olgunlaşacaktır.Avokadonun Olgunlaşma Belirtileri
- Avokadonun yumuşaması
- Avokado kabuğunda renk değişimi
- Avokado sapının kolay kopması ve kabuğunun kolay soyulması
- Avokado çekirdeğinin meyveden ayrılması
Olgun bir avokado hafifçe yumuşar. Avokadonun üzerine parmağınızla nazikçe bastırdığınızda, dış yüzeyin yumuşak ve hafifçe esneyen bir his vermesi gerekir.
Avokadonun rengi, olgunlaşma sırasında daha koyu yeşile döner. Ancak bu, tüm avokadolar için geçerli olmayabilir, çünkü bazı türler doğal olarak daha açık yeşil renkte kalabilir.
Avokadonun sap kısmını nazikçe çekin. Eğer sap kolayca çıkar ve alt kısmı yeşil renkte ise, bu, avokadonun olgun olduğunu gösterir.
Eğer sapı çıkarırken zorlanıyorsanız veya alt kısım kahverengimsi ise, bu, avokadonun olgunlaşmamış olduğunu veya fazla olgunlaştığını gösterir.